снимка БулфотоВъв Върховна касационна прокуратура (ВКП) постъпиха материалите по следващите 14 приватизационни

...
снимка БулфотоВъв Върховна касационна прокуратура (ВКП) постъпиха материалите по следващите 14 приватизационни
Коментари Харесай

Гешев получи сведения за 29 приватизационни сделки

снимка Булфото

Във Върховна касационна прокуратура (ВКП) постъпиха материалите по идващите 14 приватизационни покупко-продажби, данните за които са тествани от Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). Така общият брой на тестваните приватизационни покупко-продажби към този момент доближи 28. В края на месец януари 2020 г., след възлагане от основния прокурор на Република България, ДАНС стартира осъществяването на огромна инспекция на приватизационния развой в България. Предмет на инспекцията са подписаните приватизационни покупко-продажби и подхванатите дейности по реализирането на следприватизационния надзор, написа " Стандарт " .

В резултат на осъществените дейности, в началото до основния прокурор на Република България е изпратен отчет, съдържащ информация по отношение на 14 приватизационни покупко-продажби, които се отнасят до приватизираните сдружения с най-големи активи, а точно:

·        „ Арсенал “ ЕАД;

·        „ Асарел – Медет “ ЕАД;

·        „ Химко “ АД;

·        „ Кремиковци “ АД;

·        „ Нефтохим “ АД;

·        „ Промет “ ЕООД;

·        „ Соди “ ЕАД;

·        „ Сомат “ ЕАД;

·        „ Топлоелектрическа централа Бобов дол “ ЕАД;

·        „ Елаците - Мед “ ЕАД;

·        „ Параходство Български морски флот ” ЕАД;

·        „ Плама “ АД;

·        „ БТК “ ЕАД;

·        „ Ремонт верижни машини “ ЕООД.

На база на предоставената информация прокурори от ВКП и Върховна административна прокуратура правят разбор в три аспекта: наказателно-правен с оглед данни за осъществени закононарушения и опциите за наказателно гонене, гражданско-правен с оглед учредения за атакуване на покупко-продажбите заради пороци при сключването им и административно-правен с оглед учредения и благоприятни условия за оборване на управническите актове в хода на приватизационния развой.

След привършване на работата на прокурорите обществеността ще бъде осведомена за откритото и вероятното предприемане на следващи дейности.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР